ua en ru

Кримінальну справу проти Шкіля закрито, - МВС

Кримінальну справу проти колишнього народного депутата Андрія Шкіля закрито, повідомляє прес-служба Міністерства внутрішніх справ України. Згідно з повідомленням, проти Шкіля за фактом організації масових заворушень у березні 2001 р. було порушено кримінальну справу, а його самого взяли під варту. Після обрання у 2002 р. Шкіля нардепом запобіжний захід щодо нього була скасована, а матеріали кримінальної справи були виділені в окреме провадження.

У жовтні 2012 р. кримінальну справу було перекваліфіковано та направлено на подальше розслідування. Згодом досудове слідство по справі було припинено у зв'язку із закінченням строків давності (10 років).

"На сьогоднішній день Андрій Шкіль до кримінальної відповідальності у цій кримінальній справі не залучається і після його прийняття до виробництва Печерським РУ ГУ МВС України в м.Києві в органи внутрішніх справ не викликався", - наголошується в повідомленні міністерства.

Напередодні Шкіль заявив, що справа про події 9 березня 2001 р. біля адміністрації президента під час акції "Україна без Кучми" досі не закрито.

Читайте також: Шкіль може попросити політичного притулку в Чехії