ua en ru

Шкіль може попросити політичного притулку в Чехії

Колишній народний депутат України Андрій Шкіль, який не потрапив до парламенту за списком "Батьківщини" і позбувся депутатської недоторканності, зараз перебуває в Чехії і не виключає, що проситиме політичний притулок. "Все залежить від України. Якщо події будуть розвиватися так, як вони розвиваються, то я не виключаю такої можливості", - сказав він у відповідь на питання про політичний притулок виданню "Дзеркало тижня. Україна".

При цьому Шкіль зазначив, що політичні переслідування відносно нього ніколи не припинялися, а справу про події 9 березня 2001 р. біля адміністрації президента під час акції "Україна без Кучми" досі не закрито. Шкіль також підтвердив, що в Україні заарештували частину його майна, проте повідомив, що йому невідомо, з чим це пов'язано. "Ніякої іншою діяльністю, крім політичної, я ніколи не займався", - сказав він.

Нагадаємо, що Шкіль отримав в списку Об'єднаної опозиції "Батьківщина" на парламентських виборах 2012 р. непрохідне 87-е місце (партія отримала в Раді 62 мандатів). У 2001 р. Шкіль був членом ради акції "Україна без Кучми". У березні він був заарештований і провів рік під арештом у слідчих ізоляторах СБУ і МВС. Вийшов на свободу завдяки обранню до парламенту.

Читайте також: США продовжує засуджувати виборче правосуддя в Україні, - Держдепартамент