ua en ru

Кримінальна справа за обвинуваченням депутата Обухівської райради у шахрайстві направлена до суду

Головним управлінням з розслідування особливо важливих справ Генеральної прокуратури України (ГПУ) закінчено розслідування кримінальної справи за обвинуваченням одного із депутатів Обухівської районної ради Київської області у вчиненні злочинів, передбачених ч. 4 ст.190 (шахрайство), ч. 3 ст.209 (легалізація (відмивання) грошових коштів та іншого майна), ч. 3 ст. 27 і ч.2 ст.357, ч. 3 ст. 357 (викрадення, привласнення, вимагання документів, штампів, печаток) КК України. Про це повідомляє прес-служба ГПУ.

Установлено, що вказана особа, діючи за попередньою змовою з іншими особами, упродовж 2007 р. заволоділа шляхом використання підроблених державних актів на право власності земельною ділянкою площею 3 га та вартістю понад 7,9 млн грн., після чого, з метою легалізації (відмивання) даного майна, здобутого злочинним шляхом, вчинила з цією земельною ділянкою правочин, відчуживши її на користь іншої особи за 1,48 млн дол.

Вказана кримінальна справа 27 квітня 2012 р. направлена з обвинувальним висновком до суду для розгляду по суті. Стосовно вказаної особи обрано запобіжний захід - взяття під варту. Органами прокуратури вжиті заходи щодо скасування незаконних рішень про надання у власність земельної ділянки та повернення її у власність територіальної громади.

Нагадаємо, 26 квітня повідомлялося, що правоохоронцями Донецької області задокументований фактотримання хабаря мером одного з невеликих міст області.