ua en ru

УЄФА: В Україні нема расизму

Україна та Польща проявили себе як гостинні і толерантні країни, жодних проявів расизму на їх територіях не зафіксовано. Про це на прес-конференції в Києві 30 червня заявив президент Європейського союзу футбольних асоціацій (УЄФА) Мішель Платіні, передає інформаційний центр "Євро-2012".

"Кожен, хто приїхав на турнір, може підтвердити, що проявів расизму не було зафіксовано ні в Україні, ні в Польщі. Усі вболівальники це побачили", - зазначив очільник європейського футболу. Він також додав, що расизм існує в таких багатих країнах, як Франція, Англія, і весь світ має з цим боротись. Для боротьби з цим явищем УЄФА запроваджує чимало освітніх програм.

"Звичайно, єврочемпіонат не змінить світ. Але ми робимо свій внесок у загальну справу", - додав Платіні.

Водночас керівник Федерації футболу України Григорій Суркіс додав, що найкращою відповіддю фільму BBC і Солу Кемпбеллу, які безпідставно звинуватили Україну в расизмі, була труна, пронесена англійськими вболівальниками по Донецьку з написом "Кемпбелл, ти не правий!". Відповідь ВВС дала також асоціація англійських вболівальників, які планує подати до суду на творців неправдивого фільму.

Нагадаємо, 12 червня в УЄФА заявили, що розширять своє розслідування у справах щодо расово мотивованих образ футболістів африканського походження під час чемпіонату Європи з футболу.