ua en ru

УЄФА провело перевірку одеського стадіону "Чорноморець"

УЄФА провело перевірку одеського стадіону "Чорноморець" Фото: стадіон "Чорноморець"

На першому етапі нарікань немає

Спеціальна група ФФУ перевірила одеський стадіон "Чорноморець" на відповідність європейським нормам УЄФА, повідомляє сайт "Чорноморця".

В УЄФА захотіли оновити свої відомості про одеської арена і звернулися до ФФУ з проханням про перевірку. В УЄФА готові надати Одесі можливість проводити міжнародні матчі, але для цього треба переконатися у повній відповідності з нормами.

"Комісія, на чолі з Вадимом Гольдиным, проінспектувала інфраструктуру стадіону. Перевірила наявність спеціальних приміщень, медичних пунктів, суддівських, роздягалень, "control room", технічних зон, пожежних виходів, трибуни, освітлення, стюардингу на відповідність європейським стандартам. Тепер комісія передасть необхідну документацію в УЄФА, щоб цей орган виніс остаточне рішення. Я думаю, що пізніше до нас прибуде ще одна комісія, але на даний момент особливих зауважень не було. Дрібні нюанси, звичайно, присутні, але це робочі моменти, які легко усунути. В цілому, нарікань немає, і оцінка отримана позитивна", - розповів начальник управління з організації спортивних заходів "Чорноморця" Сергій Нікітін.

Нагадаємо, про можливість проведення євроматчів в Одесі стало відомо після того, як ФФУ і національна поліція вирішили співпрацювати в цілях більшої безпеки футбольних уболівальників.