ua en ru

УЄФА розгляне поведінку російських вболівальників на Євро-2016

УЄФА розгляне поведінку російських вболівальників на Євро-2016 Фото: проти футбольних федерацій РФ і Британії відкриють дисциплінарну справу

Футбольний союз закликав французьку владу встановити винних і покарати їх

Союз європейських футбольних асоціацій (УЄФА) у неділю, 12 червня, відкриє дисциплінарну справу щодо національних футбольних федерацій Росії і Англії щодо сутичок між футбольними фанатами у Марселі. Про це повідомляє AP.

За інформацією агентства, враховуючи характер сутичок, а також атаку російськими фанатами англійців після фінального свистка у матчі Англія - Росія, саме Росію буде покарано особливо суворо.


"УЄФА дуже розчарований жахливими сценами, які ми бачили там, і, звичайно, засуджує таку поведінку", - повідомив представник організації Марк Уїттл.

Він також додав, що УЄФА закликає французьку владу "якнайшвидше встановити осіб, які брали участь у заворушеннях, та належним чином покарати їх".

Як повідомляє AP, під час розгляду справи про заворушення у Марселі, УЄФА також може взяти до уваги бійки, які влаштовували російські фанати в Польщі під час Євро-2012, що зробить його вердикт ще більш суворим.

Нагадаємо, кількість постраждалих під час сутичок футбольних фанатів з Росії і Великобританії на Євро-2016 у Марселі, зросла до 31 людини.