ua en ru

УЄФА зупинив проведення матчів у Вірменії та Азербайджані під своєю егідою

УЄФА зупинив проведення матчів у Вірменії та Азербайджані під своєю егідою Фото: європейські футбольні трофеї у штаб-квартирі УЄФА (uefa.com)

УЄФА вирішив тимчасово призупинити проведення матчів у всіх турнірах під своєю егідою у Вірменії і Азербайджану. Ситуацію в регіоні вважають небезпечною.

Про це повідомляє офіційний сайт організації.

Зупинка проведення матчів у цих країнах пов'язана з військовими діями в Нагірному Карабасі, які почалися в кінці вересня.

УЄФА попросить футбольні асоціації Азербайджану і Вірменії вибрати нейтральні території для проведення найближчих матчів під егідою організації. Мова йде про національні команди, а також про азербайджанський Карабах, що потрапив у групу Ліги Європи.

Незважаючи на цю ситуацію, зазначено, що поки не розглядається можливість перенесення частини матчів чемпіонату Європи, який відбудеться в 2021 році, з Баку.

Раніше повідомлялося, що УЄФА твердо має намір провести Євро-2020 влітку наступного року, незважаючи на нову хвилю COVID-19 в Європі. Однак організація може скоротити число міст і країн, які прийматимуть турнір.

Сьогодні "Динамо" програло "Ювентусу" в першому турі Ліги чемпіонів з рахунком 0:2.