ua en ru

УЄФА обмежив максимальний термін повноважень президента і членів виконкому

УЄФА обмежив максимальний термін повноважень президента і членів виконкому Фото: на черговому конгресі було схвалено ряд реформ управління

Організація також виділить 1 млн євро для розвитку кожної асоціації

Союз європейських футбольних асоціацій (УЄФА) обмежив максимальний термін повноважень президента і членів виконкому організації трьома термінами за чотири роки. Таке рішення було прийнято під час засідання конгресу УЄФА в Гельсінкі, повідомляє прес-служба асоціації.

Кандидати на вибори/перевибори у виконавчий комітет УЄФА повинні займати активний пост в національних асоціаціях (президент, віце-президент, генеральний секретар або виконавчий директор).

Крім того, УЄФА виділить 1 млн євро для розвитку кожної асоціації. У складі організації входять 55 країн.

Для України це означає, що віце-президент УЄФА Григорій Суркіс не зможе бути обраний виконком європейської федерації футболу після 2019 року. Він був обраний до виконкому УЄФА в 2007 році.

Нагадаємо, за результатами засідання виконавчого комітету в Гельсінкі напередодні 41 чергового конгресу УЄФА, було вирішено, що фінали Ліги чемпіонів і Ліги Європи з 2019 року проводитимуться на одному тижні після завершення національних чемпіонатів.