ua en ru

УЄФА знайшов розбіжності у фінансових звітах ПСЖ

УЄФА знайшов розбіжності у фінансових звітах ПСЖ Фото: Неймар і Мбаппе (facebook.com/PSG)

Парижани повинні будуть надати фінансове обґрунтування по кожній угоді

Союз європейських футбольних асоціацій (УЄФА) продовжує розслідування щодо "Парі Сен-Жермен" про те, як в клубі дотримуються фінансовий fair play. Про це повідомляє L'Equipe.

Інстанція з фінансового контролю клубів (ICFC), зокрема, вивчає розмір коштів, отриманих паризьким клубом від спонсорів, більшість з яких пов'язані з державними структурами Катару.

Згідно з даними джерела, УЄФА отримав звіт від зовнішнього аудитора, в якому йдеться про реальну вартість контрактів між ПСЖ і його спонсорами. У звіті говориться про "суттєві відмінності між цифрами, наданих клубом, і реальною вартістю контрактів".

ПСЖ повинен буде надати економічне обґрунтування по кожному спонсорському контракту. У самому клубі цю інформацію ніяк не коментують.

Під час літнього трансферного вікна ПСЖ заплатив за Неймара 222 млн євро і орендував Мбаппе з правом викупу за 180 млн євро.

Відзначимо, в 2014 році ПСЖ вже був покараний за порушення правил фінансовийого fair play.

У поточному сезоні "ПСЖ" набрав 59 очок після 23 турів. Команда Унаї Емері очолює турнірну таблицю, випереджаючи "Ліон" на 11 очок.

Нагадаємо, УЄФА ухвалить рішення щодо витрат ПСЖ і відповідності клубу нормам фінансового fair play перед стартом сезону 2018/19.