ua en ru

УЄФА має намір реформувати Лігу чемпіонів

УЄФА має намір реформувати Лігу чемпіонів Фото: (uefa.com)

УЄФА розглядає можливість зміни формату проведення Ліги чемпіонів. Ця інформація з'явилася на тлі новин про створення закритої європейської Суперліги.

Про це повідомляє AS.

Президент організації Александер Чеферін вже веде переговори з п'ятьма представниками асоціації європейських клубів (ECA), а саме з мадридським "Реалом", "Ювентусом", "Манчестер Юнайтед", "Фенербахче" і ПСЖ.

В рамках можливої ​​реформи може бути створена нова компанія, вплив в якій матимуть і УЄФА, і клуби-учасники. Чеферін готовий надати європейським топ-клубам більше впливу на новий турнір, а також планує виробити нову систему розподілу доходів, яка задовольняла б найбільші клуби.

Ведуться переговори про проект на 9 років, старт оновленого турніру заплановано на 2024 рік. Якщо сторони швидко дадуть згоду, то проект може бути запущений і раніше.

При цьому наголошується, що на тлі реформи можуть відбутися зміни в національних чемпіонатах. Число команд в лігах можуть обмежити 16-18, а кубкові національні змагання будуть проводитися в 4-5 раундів.

Нагадаємо, всі 12 міст підтвердили УЄФА намір провести Євро-2020, перенесеного через коронавірус на рік, за раніше затвердженим розкладом.