ua en ru

Утримання Умерова в психлікарні є поверненням в сталінські часи, - Порошенко

Утримання Умерова в психлікарні є поверненням в сталінські часи, - Порошенко Фото: Петро Порошенко прокоментував затримання Умерова

Порошенко закликав посилити тиск на Росію як країну-агресора

Примусове утримання заступника голови Меджлісу кримськотатарського народу Ільмі Умерова в психіатричній лікарні є поверненням в сталінські часи. Про це заявив президент України Петро Порощенко в інтерв'ю американському телеканалу CNN, повідомляє прес-служба глави держави.

"Одного з лідерів кримськотатарського народу Ільмі Умерова було запроторено до психіатричної лікарні. Ми бачимо, що сталінські часи 30-х років XX століття повністю повертаються", - зазначив він, додавши, що це є ще одним додатковим аргументом, чому має бути добра координація задля забезпечення глобальної безпеки.


"Від так, це не є проблема виключно України, це проблема усього світу. І США, як світовий лідер, разом з нами стоїть і має стояти на сторожі глобальної безпеки", - підкреслив Порошенко.

Крім того, Порошенко закликав весь демократичний світ бути солідарним з Україною та посилити тиск на Росію як країну-агресора у зв'язку з грубим порушенням нею міжнародного права та прав і свобод українців на окупованих територіях нашої країни.

Нагадаємо, раніше повідомлялося, що захист заступника голови Меджлісу кримськотатарського народу Ільмі Умерова направляє звернення у Європейський комітет проти тортур у зв'язку з діями органів слідства ФСБ Росії проти підзахисного. Захист Умерова розцінює психіатричну експертизу підзахисного в лікарні Сімферополя як тортури в порушення Європейської конвенції по попередженню тортур.