ua en ru

Заклади охорони здоров'я 10 січня працюватимуть у звичайному режимі, - КМДА

Департамент охорони здоров'я інформує, що медичний персонал закладів охорони здоров'я, та бригад швидкої медичної допомоги м. Києва надає та надаватиме медичну допомогу всім, хто її потребує, вчасно та у повному обсязі.

Департамент охорони здоров'я інформує, що медичний персонал закладів охорони здоров'я, та бригад екстреної (швидкої) медичної допомоги м. Києва надає та надаватиме медичну допомогу всім, хто її потребує, вчасно та у повному обсязі. У профільному департаменті запевняють киян та гостей столиці що жодна людина не залишиться без меддопомоги, у тому числі, під час страйку, до якого закликають лідери окремих політичних сил, повідомляє прес-служба КМДА.

"Життя людини - найвища цінність. І лікарі - незалежно від своїх політичних та релігійних вподобань, не дозволять собі залишити без медичної допомоги того, хто її потребує" - наголосила виконуючий обов'язки директора департаменту охорони здоров'я м. Києва Алла Арешкович.

Також вона запросила всіх бажаючих представників ЗМІ, за умови, що вони не заважатимуть лікувальному процесу, відвідати 10 січня приймальне відділення Київської міської клінічної лікарні швидкої медичної допомоги, аби на власні очі пересвідчитися в тому, що медики рятують людей щохвилини і пауза в їх роботі може коштувати комусь життя.

Нагадаємо, раніше міністр охорони здоров'я України Раїса Богатирьова побоюється загибелі тисячі українців в разі всеукраїнського страйку.

"Переконана, що така заява - від нерозуміння того, як функціонує медична галузь. Зупинка медичної галузі, до якої закликають, - це кілька тисяч смертей протягом восьми годин. Думаю, замислившись над цими цифрами, політики припинять думати про систему охорони здоров'я як про щось неважливе, другорядне, де вся робота, з їхньої точки зору, зводиться до суперечки навколо тендерних процедур", - констатувала Богатирьова.

"Упевнена, що медики, які у найекстремальніших умовах рятують людські життя, не зважаючи на те, хто опинився в біді, - чи прихильник влади, чи однодумець опозиції, завтра залишаться на своїх робочих місцях і продовжать прийом пацієнтів та надання медичної допомоги. Бо є професії, щодо яких слово "страйк" і сам заклик до страйку є вершиною безвідповідальності", - підсумувала свою заяву Богатирьова.