ua en ru

Засновників офшорної фірми Mossack Fonseca відпустили під заставу

Засновників офшорної фірми Mossack Fonseca відпустили під заставу Фото: Фонсека і Моссака випустили з-під варти

Юрген Моссак і Рамон Фонсека заплатили кожен по 500 тис. доларів

Суд у Панамі відпустив під заставу двох засновників Mossack Fonseca - юридичної фірми, яка виявилася в центрі офшорного скандалу з публікацією "панамських паперів" у 2016 році. Про це повідомляє агенція Reuters.

Як розповіла адвокат засновників фірми Гіллерміна Макдональд, Юрген Моссак і Рамон Фонсека заплатили кожен по 500 тис. доларів і будуть звільнені пізніше в суботу, 22 квітня 2017 року.

Раніше Моссак і Фонсека були затримані за підозрою у відмиванні грошей, однак, за словами Макдональд, суд постановив, що вони не планували переховуватися, оскільки співпрацювали зі слідством. Водночас ще один юрист фірми, Едісон Теано, як і раніше, під арештом.

Нагадаємо, Фонсеку і Моссака влада Панами заарештувала в лютому 2017 року через побоювання, що вони можуть втекти з країни.

Компанія Mossack Fonseca стала відома в квітні 2016 року, коли було опублікувано розслідування Міжнародної організації журналістів-розслідувачів (ICIJ) і Центру з дослідження корупції та організованої злочинності (OCCRP), засноване на документах, отриманих у результаті "безпрецедентного витоку мільйонів документів" із бази даних Mossack Fonseca. У ній були відомості про офшори великих бізнесменів і політиків із більш ніж 50 країн.