ua en ru

У Панамі заарештували засновників офшорної фірми Mossack Fonseca

У Панамі заарештували засновників офшорної фірми Mossack Fonseca Фото: Юрген Моссак і Рамон Фонсекі були взяті під варту

Влада Панами заарештувала засновників офшорної фірми за звинуваченням у відмиванні грошей

Влада Панами заарештувала засновників юридичної фірми Mossack Fonseca Рамона Фонсека і Юргена Моссака за звинуваченням у відмиванні грошей. Про це з посиланням на офіс генерального прокурора повідомляє Reuters.

За словами генпрокурора Панами Кенії Порселло, отримана на цей момент інформація свідчить про те, що панамська фірма "була злочинною організацією, яка займалася приховуванням активів і грошей підозрілого походження". Порселло зазначила, що розслідування щодо Mossack Fonseca тривало близько року і велося прокурорами Бразилії, Перу, Еквадору, Колумбії, США і Швейцарії.

Затримані 10 лютого Юрген Моссак і Рамон Фонсекі були взяті під варту, так як влада побоювалася, що вони можуть втекти з країни, пояснила Порселло. Вона також уточнила, що розслідування пов'язане зі справою про корупційні махінації в державній нафтовій компанії Бразилії Petrobras.

Своєю чергою адвокат Моссака і Фонсекі Еліас Солано назвав звинувачення проти своїх підзахисних "слабкими" і заявив, що буде оскаржувати зібрані докази.

Повідомляється, що в суботу суд заарештував ще одного юриста, який працював на Mossack Fonseca, а щодо іншого видано ордер на арешт.

Нагадаємо, раніше правоохоронні органи затримали в Панамі засновників компанії, яка реєструвала офшори Mossack Fonseca - Рамона Фонсеку і Юргена Моссака.