ua en ru

Вчені прогнозують зростання обсягів сільгоспвиробництва в 2016 до 250 млрд гривень

Вчені прогнозують зростання обсягів сільгоспвиробництва в 2016 до 250 млрд гривень Фото: вчені прогнозують зростання обсягів сільгоспвиробництва в 2016

Валова продукція рослинництва прогнозується на рівні 178,7 млрд гривень, а тваринництва - 69,5 млрд гривень

За розрахунками науковців Інституту аграрної економіки, обсяги валової продукції сільського господарства в 2016 році на 3,7% перевищить показники минулого року і складуть 248,2 млрд гривень. Про це повідомив директор Національного наукового центру "Інститут аграрної економіки" Юрій Лупенко, передає прес-служба Інституту.

За його словами, валова продукція рослинництва прогнозується на рівні 178,7 млрд гривень, що на 6,1% більше, ніж у минулому році.

Наголошується, що очікується збільшення обсягів виробництва переважної більшості культур, крім проса, сорго, ріпаку, овочів, плодів та ягід.

Так, наприклад, виробництво зернових і зернобобових культур збільшиться на 6,9% порівняно з минулорічними показниками, що відбудеться за рахунок підвищення врожайності на 9,1%.

Також зросте виробництво картоплі з 20,8 млн тонн у 2015 році до 21,64 млн тонн в нинішньому році.

Майже в два рази (на 95,5%) збільшиться виробництво гороху, більш ніж на третину (31,9%) виростить виробництво гречки.

У той же час валова продукція тваринництва, за прогнозами вчених, очікується на рівні 69,5 млрд гривень, що на 2,1% менше показників минулого року.

Очікується збільшення обсягів виробництва м'яса (продукції вирощування худоби і птиці) і збереження тенденції до зменшення обсягів виробництва молока та яєць.

Нагадаємо, раніше повідомлялося, що експорт сільгосппродукції перевищив 10 млрд доларів.