ua en ru

Навчання "Захід-2017": Столтенберг заявив, що російські військові покинули Білорусь

Навчання "Захід-2017": Столтенберг заявив, що російські військові покинули Білорусь Фото: Йенс Столтенберг (president.gov.ua)

Генсек НАТО заявив про відсутність доказів наявності військових РФ в Білорусі

Генеральний секретар Північноатлантичного Альянсу (НАТО) Йенс Столтенберг заявив, що немає доказів, що військові Російської Федерації (РФ) залишилися в Білорусі після навчань "Захід-2017". Про це він повідомив в Брюсселі після засідання ради НАТО-Росія, передає журналіст Тері Шульц у Twitter.

"Союзники НАТО поставили питання про те, чи справді російські війська покинули Білорусь. Столтенберг заявив, що немає доказів, що вони залишилися", - йдеться в повідомленні.

Зазначимо, раніше генсек НАТО заявив, що у альянса і РФ існують фундаментальні розбіжності щодо України.

"Поліпшення ситуації з безпекою на сході України залишається пріоритетом для повного здійснення мінських угод", - заявив Столтенберг.

Нагадаємо, раніше повідомлялося про заяву Міністерства оборони Білорусі, що всі військовослужбовці РФ покинули країну після навчань "Захід-2017".

Наголошується, що Білорусь забезпечила проведення на своїй території 4 заходів контролю трьох держав: Литви, України і Словаччини. За результатами проведених заходів іноземними інспекторами яких-небудь фактів присутності або військової діяльності незаявлених військових сил, в тому числі РФ, виявлено не було.