ua en ru

Учасницю панк-групи Pussy Riot перевели в одиночну камеру

Учасниця панк-групи Pussy Riot Марія Альохіна, яка в даний час відбуває покарання в пермській колонії в місті Березники, переведена в одиночну камеру. Як повідомили BBC в прес-службі ФСВП, це пов'язано з напруженими відносинами Альохіної з іншими засудженими.

За словами представника відомства, Альохіна самостійно прийняла рішення про переведення в окреме приміщення. Вона може залишатися там до тих пір, поки сама не захоче повернутися до інших ув'язнених або поки адміністрація колонії не порахує, що в загальному загоні їй ніщо не загрожує.

Відзначимо, у Альохіної вже не в перший раз виникають проблеми, пов'язані з перебуванням колонії: вона також зазнавала дискомфорту через "м'ясного меню", так як дотримується вегетаріанства. Крім того, дівчина сподівалася, що отримає роботу в бібліотеці, проте їй, як і всім ув'язненим, доведеться освоювати швейну спеціальність.

Нагадаємо, група Pussy Riot отримала всесвітню популярність після "панк-молебню" 21 лютого 2012 р. в храмі Христа Спасителя. Незабаром після цього були затримані Катерина Самуцевіч, Надія Толоконнікова і Альохіна.
Дівчат звинуватили у хуліганстві і засудили до двох років колонії кожну. Однак у жовтні Самуцевіч, яка змінила адвокатів, змогла оскаржити вирок і вийшла на свободу.

Читайте також: Засуджених учасниць Pussy Riot етапували в колонії Мордовії і Пермського краю