ua en ru

Засуджених учасниць Pussy Riot етапували в колонії Мордовії і Пермського краю

Учасниці панк-групи Pussy Riot Марія Альохіна та Надія Толоконнікова, засуджені на два роки колонії, етаповані зі слідчого ізолятора в колонії Пермського краю і Мордовії. Про це повідомляє арт-група "Війна" (здобула популярність завдяки серії епатажних і радикальних перформансів) у своєму мікроблозі в Twitter з посиланням на джерело в слідчому ізоляторі №6, де знаходилися дівчата під час слідчого і судового розглядів.

"Про Пермський край для Маші і Мордовію для Наді - адміністрація СІЗО-6 "Друкарі", це вже майже офіційна інформація", - говориться в тексті повідомлення.

Відзначається, що, за даними адміністрації СІЗО, Альохіна була етапована в колонію в Пермському краї 20 жовтня 2012 р. "По всій видимості, у Маші Альохіної не було традиційного супердовгого етапу в Пермський край, і етапували її спецрейсом на протязі доби. Місцезнаходження Наді прямо зараз уточнюється, але для Маші Альохіної показово вибрали супердальню від Москви колонію", - відзначає арт-група, додаючи при цьому, що Толоконнікову етапували "в найбільш табірне пекло".

Нагадаємо, Альохіна, Толоконнікова і Катерина Самуцевіч 18 серпня 2012 р. були засуджені Хамовницьким судом Москви на 2 роки позбавлення волі. Після розгляду касаційної скарги Мосміськсудом 10 жовтня ц.р. було прийнято рішення про звільнення Самуцевіч, яка перед засіданням замінила адвокатів. Суд визнав її роль в "панк-молебні" несуттєвою і замінив реальний термін на умовний. Зазначимо, що 15 жовтня ц.р. суд заборонив двом іншим учасницям групи відбувати строк покарання в СІЗО.

Група Pussy Riot здобула широку популярність після "панк-молебню" 21 лютого 2012 р. і наступного за ним судового процесу. Дівчата пробралися в храм Христа Спасителя, де заспівали пісню, що містить образи на адресу патріарха Кирила та Володимира Путіна.

Читайте також: Папа Римський підтримав Православну церкву в справі Pussy Riot, - РПЦ (фото)