ua en ru

Учасники зустрічі в Досі планують заморозити видобуток нафти до жовтня

Учасники зустрічі в Досі планують заморозити видобуток нафти до жовтня Фото: видобуток нафти планують заморозити

Це передбачено в проекті угоди із заморожування видобутку нафти

Проект угоди із заморожування видобутку нафти, який розглянуть учасники зустрічі 17 квітня в столиці Катару, місті Доха, передбачає заморозку видобутку на січневому рівні до жовтня 2016 року. Про це повідомив міністр енергетики Азербайджану Натіга Алієв, передає ТАСС.

"Чорновик угоди невеликий. Звучить він так: країни, які зібралися в Досі, прийшли до висновку, що для приведення в порядок цін на нафту вони погодилися утримувати видобуток до жовтня на рівні січня 2016 року", - зазначив Алієв.

Про те, що проект угоди передбачає заморозку видобутку до жовтня, повідомили і джерела в делегації країн, які беруть участь у зустрічі.


Алієв також розповів, що оскільки Іран, який хоче наростити видобуток, входить в ОПЕК, то питання збільшення видобутку Тегераном можна відрегулювати в рамках самої організації, переглянувши загальну квоту.

"Але не всі хочуть втрачати свою частку. Якби інші країни погодилися знизити свій видобуток, то відбувся б перерозподіл", - пояснив міністр енергетики Азербайджану.

Нагадаємо, раніше принц Саудівської Аравії Мухаммед бен Салман заявив, що його країна має можливість миттєво наростити видобуток нафти на 1 млн барелів на день, до 11,5 млн барелів.