ua en ru

Саудівська Аравія заявила, що може наростити видобуток нафти на 1 млн барелів

Саудівська Аравія заявила, що може наростити видобуток нафти на 1 млн барелів Фото: Мухаммед бен Салман назвав можливості країни з видобутку нафти

Видобуток, "при бажанні", може бути збільшено і до 12,5 млн барелів на день

Саудівська Аравія має можливість миттєво наростити видобуток нафти на 1 млн барелів на день, до 11,5 млн барелів. Про це заявив саудівський принц Мухаммед бен Салман, повідомляє Bloomberg.

За словами принца, видобуток, "при бажанні", може бути збільшено і до 12,5 млн барелів на день за шість-дев'ять місяців.

"Я не стверджую, що ми повинні видобувати більше [нафти], але ми можемо це зробити", - сказав Мухаммед бен Салман.

"Ми можемо виробляти 20 млн барелів нафти в день, якщо будемо інвестувати у виробничі потужності, але ми не можемо виробляти більше 20 млн", - констатував він.


Саудівська Аравія встановила рекорд видобутку нафти в 10,564 млн барелів на добу в червні 2015 року. Як зазначає видання, рівень видобутку в Саудівській Аравії знаходиться на рівні близько 10,2 млн із січня 2016-го.

За словами Мухаммеда бен Салмана, зараз Саудівська Аравія виробляє менше нафти, ніж дозволяє її потенціал, бо орієнтується на попит.

"Якби ми зробили нафти більше, ніж потрібно, ми б знищили багато ринків. Таким чином, ми враховуємо попит і пропозицію, і ми розглядаємо будь-який запит, який ми отримуємо, і працюємо над ним", - наголосив саудівський принц.

Нагадаємо, раніше повідомлялося, що Ірак досяг рекордного рівня видобутку нафти.