ua en ru

Учасники саміту ЄС не досягли прогресу в обговоренні міграційної політики

Учасники саміту ЄС не досягли прогресу в обговоренні міграційної політики Фото: прапор ЄС (Микола Лазаренка/POOL)

Меркель розповіла про певний прогрес у справі захисту зовнішніх кордонів ЄС

Учасники саміту Європейського Союзу (ЄС) не досягли прогресу в обговоренні міграційної політики. Про це заявила канцлер Німеччини Ангела Меркель, повідомляє DW.

"Учасники саміту ЄС, що проходить в Брюсселі, не змогли досягти прогресу в обговоренні міграційної політики", - йдеться в повідомленні.

За її словами, по питанню міграційної політики "позиції не змінилися". Вона підкреслила, що перед європейськими політиками стоїть чітке завдання" до червня 2018 року продовжувати роботу над вирішенням цієї проблеми.

Крім того, Меркель розповіла про певний прогрес у справі захисту зовнішніх кордонів ЄС, зокрема завдяки угодам з Туреччиною і співробітництву з Лівією. Однак і тут необхідна "внутрішня солідарність".

Так, канцлер Німеччини незадоволена "простою констатацією того, що існували до цих пір варіанти рішення міграційної проблеми не спрацювали.

Відзначимо, в ЄС кілька років не можуть прийти до згоди по ряду питань з проблеми біженців. Дискусії викликає питання, як у випадку міграційного кризи допомогти державам, що приймають основну масу біженців.

Єврокомісія виступає за такий варіант перерозподілу, який включав би в себе обов'язок приймати біженців при різкому збільшенні їх потоку. Проте Польща, Угорщина і Чехія відкидають будь-яку форму примусу.

Нагадаємо, раніше повідомлялося, що в Брюсселі почався дводенний саміт лідерів Європейського союзу. Лідери ЄС планують розглянути низку найбільш актуальних питань, включаючи оборону, міграцію, зовнішню політику, соціальні питання, освіту і культуру.