ua en ru

Учасники саміту в Брюсселі закликали схвалити угоду про "відкрите небо" між ЄС і Україною

Учасники саміту в Брюсселі закликали схвалити угоду про "відкрите небо" між ЄС і Україною Фото: саміт (twitter.com/Europarl_EN)

Також учасники саміту заявили про необхідність завершення переговорів про такі угоди з Вірменією й Азербайджаном

Учасники саміту "Східного партнерства" в Брюсселі (Бельгія) закликали схвалити угоду про "відкрите небо" між ЄС і Україною. Про це йдеться в підсумковій декларації саміту "Східного партнерства".

Як зазначається, зважаючи на важливість забезпечення взаємозв’язку шляхів сполучення учасники саміту поділяють думку, що кращі й безпечніші транспортні звʼязки створюють нові можливості для розвитку і роблять можливою тіснішу взаємодію й обміни між Євросоюзом та країнами-партнерами, а також між самими партнерами.

"Спираючись на позитивний вплив Угод про спільний авіаційний простір з Грузією та Республікою Молдовою, учасники саміту нагадують про важливість якнайшвидшого укладення аналогічної угоди з Україною, а також заохочують швидке завершення переговорів про такі угоди з Вірменією й Азербайджаном", - йдеться у документі.

Нагадаємо, раніше повідомлялося, що учасники саміту "Східного партнерства" в Брюсселі (Бельгія) вимагають відновити мирне врегулювання конфліктів в регіонах.