ua en ru

Учасники опозиції не грають як єдина команда, - радник Тимошенко

Відповідальність за появу депутатів-перебіжчиків повинні нести всі - і самі "тушки", і ті, хто їх перекупив, і ті, хто рекомендував їх для висунення в депутати. У той же час зараз вихід депутатів з опозиційних фракцій використовується самими опозиційними функціонерами як привід для взаємної критики. Але для роботи в команді прийоми взаємного очорнення неприйнятні. Таку думку висловив радник Юлії Тимошенко, політтехнолог Олег Медведєв, коментуючи заяву депутата від "Батьківщини" Юрія Одарченка.

Одарченко звинуватив Арсенія Яценюка, що саме з його політичної сили - "Фронт змін" - і за його особистим наполяганням до парламенту прийшли "тушки" В'ячеслав Кутовий і Володимир Купчак, які в четвер, 6 червня, офіційно покинули фракцію "Батьківщина".

"Відповідальність за "тушок" несуть, безумовно, і ті хто їх перекупив, і самі "тушки", і ті, хто рекомендував їх висунення в депутати. Преса, суспільство і виборці мають право висувати претензії до" Батьківщини ", - сказав радник Юлії Тимошенко.

У той же час політтехнолог відзначив, що Одарченко вчинив підло, заявивши публічно, що Кутового і Купчака привів у Раду Арсеній Яценюк. "Одарченко не мав права пхатися в телекамери, щоб акцентувати увагу на проблемах власної команди. Тому що в команді так не грають. Юрій Віталійович (Одарченко) забув з'їсти лимон перед тим як вибігти на публіку і порадіти тому, що Кутового і Купчака до Ради привів Яценюк. Це просто підлість. Одарченко останнім часом взагалі приділяє занадто багато уваги процесам, що відбуваються в партійних верхах", - сказав радник Юлії Тимошенко.

Внутрішні конфлікти в "Батьківщині", на думку політтехнолога, вже зараз призводять до того, що партія втрачає рейтинги, а в Києві вона скотилася на третє місце. Її впевнено обходять УДАР Віталія Кличка та ВО "Свобода".

Нагадаємо, депутат від фракції "Батьківщина" Юрій Одарченко заявив, що перебіжчиків В'ячеслава Кутового та Володимира Купчака привів з "Фронту змін" Олександр Мартиненко, близький соратник Арсенія Яценюка. Фактично, Одарченко поклав політичну відповідальність на Яценюка за "тушок".

Сам Купчак пояснив свій відхід з фракції тим, що вона зрадила Юлію Тимошенко, яка просила припинити акцію "Вставай, Україно!". А після того, як депутат підтримав законопроект про створення санаційного банку, проти якого голосувала фракція "Батьківщина", він отримав погрози на свою адресу з боку лідера фракції Арсенія Яценюка, в тому числі погрози фізичної розправи.