ua en ru

Учасники акції протесту "День гніву" вимагають перевиборів Президента і ВР, а також відставки Кабміну

Учасники безстрокової акції протесту "День гніву", яка в даний момент проходить під стінами Верховної Ради (ВР) України, вимагають невідкладно призначити вибори Президента і Верховної Ради, відправити у відставку Кабінету міністрів у повному складі, невідкладно закріпити в законодавстві суверенне право народу на відкликання будь-якої посадової особи, починаючи від сільського глави і закінчуючи Президентом країни, а також відмінити всі закони, укази, розпорядження і постанови, які заважають або обмежують соціально-економічні та політичні права і свободи громадян України. Про це говориться в поширеній серед учасників акції листівці громадського об'єднання "Спільна справа", передає кореспондент РБК-Україна.

На акції присутні народні депутати Микола Катеринчук, Володимир Арьєв та Михайло Волинець.

За словами глави прес-служби київської міліції Володимира Поліщука, на участь в акціях протесту від організаторів було заявлено близько 135 тис. чоловік. "135 тис. планували вони (організатори), але ми бачимо тут близько 200 осіб" - сказав В.Поліщук. Він відзначив, що на охорону громадського порядку було виділено близько 1400 співробітників правоохоронних органів.

"Є декілька груп документування і слідчо-оперативні групи, які фіксуватимуть, якщо будуть якісь порушення. В даному випадку масових порушень громадського порядку не спостерігається, є порушення ухвали суду" - сказав В.Поліщук. Глава прес-служби київської міліції відзначив, що Окружний адміністративний суд м. Києва заборонив проведення акцій протесту на Майдані Незалежності і на вул. Грушевського, 5 (у будівлі ВР). У решті місць акції можуть проводитися.