ua en ru

Учасникам мітингу 26 лютого в Криму зачитали звинувачення

Учасникам мітингу 26 лютого в Криму зачитали звинувачення Фото: адвокат Микола Полозов

Чергове засідання суду призначили на 25 січня

"Прокурор" Криму Наталія Поклонська сьогодні, 15 січня 2016 року, в ході засідання у справі учасників мирної акції в Сімферополі 26 лютого 2014 року зачитала звинувачення фігурантам справи. Про це повідомив адвокат Микола Полозов, передає видання "Крим. Реалії".

Як наголошується, суд оголосив перерву в засіданнях до 25 січня 2016 року.

"25 січня почнеться вже безпосередньо судове слідство", - сказав Полозов.

Як повідомляється, за словами Полозова, на засіданні в п'ятницю Поклонська зачитала обвинувачення підсудним - Ахтему Чийгозу, Мустафі Дегерменджи і Алі Асанову. До цього суд відхилив клопотання адвокатів про трансляцію засідання в сусідні зали через неможливість бути присутніми на процесі представників ЗМІ та всіх бажаючих. Суд також заборонив фото - і відеозапис під час процесу.

"Всупереч практиці російських судів, навіть до початку судового засідання неможливо сфотографувати представникам преси підсудних", - підкреслив Полозов.

Він також заявив, що Поклонська наполягала на закритості судових засідань.

Нагадаємо, раніше повідомлялося, що Міністерство закордонних справ (МЗС) України прокоментувало початок так званого "суду" російської окупаційної влади над учасниками мирної акції в Сімферополі 26 лютого 2014 року.