ua en ru

МЗС вимагає звільнити учасників мітингу 26 лютого в Криму

МЗС вимагає звільнити учасників мітингу 26 лютого в Криму Фото: МЗС України

МЗС вимагає звільнити "заручників окупаційної політики Російської Федерації щодо України"

Міністерство закордонних справ (МЗС) України прокоментувало початок так званого "суду" російської окупаційної влади над учасниками мирної акції в Сімферополі 26 лютого 2014 року. Відповідний коментар розміщено на сайті відомства.

"Міністерство закордонних справ України заявляє рішучий протест у зв'язку з початком судилища російської окупаційної влади над учасниками мирної акції в Сімферополі 26 лютого 2014 року - Ахтемом Чийгозом, Алі Асановим, Мустафою Дегерменджі, Арсеном Юнусовим, Ескендером Емірвалієвим і Талятом Юнусовим, які цього дня виступили на захист своєї Батьківщини і збереження територіальної цілісності та суверенітету України", - йдеться у повідомленні.

Як зазначається, МЗС України вважає такі дії РФ "цинічним викликом міжнародному праву і світовій спільноті".

"Політика переслідування російською окупаційною владою кримських татар, випадки насильства і жорстокого поводження з ними, факти примусу до депортації, обмеження права на віросповідання, руйнування громадських організацій і переслідування ЗМІ та журналістів перетворила Крим в острів страху і страждань його корінного народу", - йдеться у повідомленні.

Як повідомляється, МЗС вимагає від російської сторони припинити переслідування представників кримськотатарського народу в тимчасово окупованій Автономній Республіці Крим і негайно звільнити незаконно утримуваних "заручників окупаційної політики Російської Федерації щодо України".

Нагадаємо, раніше МЗС прокоментував продовження строку тримання Савченко під вартою.