ua en ru

Учасник акцій протесту під ОП порізав вени на знак протесту

Учасник акцій протесту під ОП порізав вени на знак протесту Фото: Дмитро Кухарчук зробив спробу самогубства під ОП (прес-служба)

Під Печерським управлінням поліції у Києві ветеран полку "Азов" Дмитро Кухарчук на знак протесту порізав собі вени. Він заявив про фабрикування справи проти нього та інших ветеранів за акцію під Офісом президента 14 серпня.

Про це повідомляє РБК-Україна з посиланням на прес-службу Накорпусу.

"Нас не залякати ані СІЗО, ані катуваннями. Виносячи друзів з фронту, ми бачили чимало крові. Я розумію, що вони так сильно хочуть моєї крові. Ось вам моя кров", - сказав Кухарчук, після чого порізав собі руку на лівій руці.

Варто зазначити, що йому одразу надали першу медичну допомогу.

Лідер "Національного корпусу" Андрій Білецький розповів деталі справи та назвав її "замовною". Зокрема, в матеріалах справи зазначається, що під час протесту начебто побили працівника поліції "раніше заготовленими предметами" - ногами.

"Очевидно, що майбутні допит і суд - тільки формальність в цій політичній замовній справі. Відразу після вручення підозр прес-служба Нацполіціі опублікувала новину, що нібито суд вже обрав запобіжний захід у вигляді утримання під вартою. Що не відповідає дійсності, оскільки суд ще навіть не був призначений! Можна зробити висновок, що результат вже давно відомий, тому в Нацполіції вирішили навіть не чекати самого засідання", - заявив Білецький.

Наразі ветеранам обирають запобіжні заходи у Печерському районному суді міста Києва. Під судом відбувається акція.