ua en ru

Рада схвалила виділення понад 285 млн гривен на місцеві вибори

Рада схвалила виділення понад 285 млн гривен на місцеві вибори Фото: Верховна Рада (twitter.com/verkhovna_rada)

За документ проголосував 271 парламентар

Верховна Рада України підтримала за основу та в цілому законопроект №6431 "Про внесення змін до Закону України "Про Державний бюджет України на 2017 рік" (щодо забезпечення фінансування місцевих виборів)". За документ проголосував 271 парламентар, передає кореспондент РБК-Україна.

Так, у пояснювальній записці вказано, що загальна додаткова потреба в коштах за бюджетною програмою "Субвенція з державного бюджету місцевим бюджетам на проведення виборів депутатів місцевих рад та сільських, селищних, міських голів" становить 285 187,9 тис. гривень.

Зокрема, документом передбачається збільшити видатки за бюджетною програмою "Субвенція з державного бюджету місцевим бюджетам на проведення виборів депутатів місцевих рад та сільських, селищних, міських голів" на суму 272 320,9 тисяч гривень шляхом внесення змін до закону "Про Державний бюджет України на 2017 рік" та здійснення перерозподілу видатків між бюджетними програмами "Проведення виборів народних депутатів України" та "Субвенція з державного бюджету місцевим бюджетам на проведення виборів депутатів місцевих рад та сільських, селищних, міських голів" на суму 12 867,0 тисяч гривень.

Крім того, у зв’язку із набранням чинності постанови Кабінету міністрів України, відповідно до якої з 1 січня 2017 року істотно збільшені посадові оклади, зокрема головних спеціалістів державних органів, у Центральній виборчій комісії виникла нагальна потреба в додаткових асигнуваннях для здійснення оплати праці.

Так, законом про держбюджет-2017 встановлено бюджетні призначення за програмою "Керівництво та управління у сфері проведення виборів та референдумів" на оплату праці в сумі 46 558,6 тисяч гривень, а мінімальна потреба становить 51 363,6 тисяч гривень виникла нестача бюджетних асигнувань на оплату праці в сумі 4 805,0 тисяч гривень.

Законом передбачається збільшити фонд оплати праці із нарахуваннями за рахунок перерозподілу між бюджетними програмами, а саме:

  • зменшення інших поточних видатків за бюджетною програмою "Керівництво та управління у сфері проведення виборів та референдумів" у сумі 1 805,0 тисяч гривень;
  • зменшення поточних видатків за бюджетною програмою;
  • "Функціонування Державного реєстру виборців" у сумі 3 000,0 тисяч гривень.

Нагадаємо, у травні комітет парламенту з питань державного будівництва, регіональної політики та місцевого самоврядування звернувся до прем’єр-міністра України Володимира Гройсмана з пропозицією взяти на особистий контроль питання збільшення видатків на проведення місцевих виборів.