ua en ru

Британець, який воюв на боці бойовиків ДНР і ЛНР засуджений до 5 років ув'язнення

Британець, який воюв на боці бойовиків ДНР і ЛНР засуджений до 5 років ув'язнення Фото: в'язниця (Pixabаy)

Суддя не знайшов доказів того, що Стімсон безпосередньо брав участь у збройному конфлікті.

Суд у Манчестері (велика Британія) засудив Бенджаміна Стимсона, який брав участь у бойових діях на боці самопроголошених "Донецької народної республіки" та "Луганської народної республіки", до п'яти років і чотирьох місяців позбавлення волі. Про це повідомляє ВВС.

Повідомляється, що суд погодився з доводами сторони обвинувачення про те, що Стимпсон мав намір здійснювати акти тероризму шляхом приєднання до лав бойовиків, які протистоять законному уряду України.

Проте суддя не знайшов доказів того, що Стімсон безпосередньо брав участь у збройному конфлікті.

"Бенджамін Стімсон не має екстремістських поглядів і не зараз являє небезпеки для населення Британії", - постановив суддя.

На суді Бенджамін Стімсон заперечував свою участь в бойових діях. За його словами, він провів на сході України чотири місяці, працюючи водієм швидкої допомоги.

Варто відзначити, що в Британії діє закон, згідно з яким особам, які повертаються з країн, де вони брали участь у збройних конфліктах, можуть бути пред'явлені звинувачення у тероризмі.

Цей закон з'явився після того, як сотні британських громадян вирушили до Сирії воювати на стороні екстремістського угруповання "Ісламська держава".

Нагадаємо, раніше повідомлялося, що члени Європарламенту відвідали Авдіївку і КПВВ "Майорське", де поспілкувалися з жителями з окупованих територій.