ua en ru

Участь України в Європейському енергетичному співтоваристві є необхідною умовою для підписання угоди про асоціацію з ЄС, - Кожара

Участь України в Європейському енергетичному співтоваристві є необхідною умовою для підписання угоди про асоціацію з ЄС. Про це в ході години запитань до уряду у Верховній Раді України заявив міністр закордонних справ України Леонід Кожара.

"Україна була більш солідарною з Європейським енергетичним співтовариством, ніж Енергетичне співтовариство було солідарно з нами. Але участь України в ЄЕС - необхідна умова для підписання угоди з ЄС", - сказав Кожара.

У свою чергу віце-прем'єр міністр України Юрій Бойко заявив, що Енергетичне співтовариство буде огороджувати Україну від будівництва газопроводів Росією: "Ми сподіваємося, що найближчим часом діалог з ЄЕС перейде в офіційну площину, і ми отримаємо офіційну відповідь, таким чином, ЄЕС буде захищати Україну від будівництва Росією газопроводів", - сказав Бойко.

Нагадаємо, Кабмін запропонував скасувати застосування вивізного мита при оформленні експорту газу в країни Енергетичного співтовариства.