ua en ru

Іноземні інвестори зацікавлені в покупці 6 обленерго, - Білоус

Іноземні інвестори зацікавлені в покупці 6 обленерго, - Білоус Фото: голова ФДМУ Ігор Білоус

Взятиучасть в Українській енергетичній конференції мають намір понад 30 великих іноземних інвесторів

На сьогоднішній день всі іноземні інвестори, що подали заявки на участь в Українській енергетичній конференції, а їх понад 30, цікавляться українським енергетичним ринком і об'єктами, які пропонуються для приватизації, зокрема шістьма обленерго. Про це повідомляє прес-служба Фонду держмайна (ФДМУ).

"Думаю, зацікавлених стане ще більше після конференції, в ході якої інвестори зможуть поспілкуватися з першими особами держави і з топ-менеджментом шести обленерго, Центренерго і чотирьох ТЕЦ, які ми плануємо виставляти на продаж у 2016-17 роках", - сказав голова ФДМУ Ігор Білоус.


Крім того, на своїй сторінці у Facebook керівник ФДМУ також написав: "Щоб добре продати енергетичні активи, слід розрекламувати не тільки їх, але і енергетичний ринок - тим більше, що його чекають серйозні зміни, і перш за все - лібералізація тарифів".

На його думку, очікувані зміни роблять інвестиції на цьому ринку цікавими не тільки для місцевого бізнесу, але і для іноземних інвесторів, які працюють в енергетичному секторі.

Нагадаємо, раніше Білоус заявив, що у власності держави повинно залишитися не більше 300 підприємств.