ua en ru

Участь Портнова у "справі Пашинського" може бути його помстою за Майдан, - Сюмар

Участь Портнова у "справі Пашинського" може бути його помстою за Майдан, - Сюмар Фото: Вікторія Сюмар

У НФ виступають за те, щоб всі докази в цій справі були максимально публічно оприлюднені

Активна участь поплічника екс-президента-втікача Віктора Януковича Андрія Портнова у справі народного депутата від "Народного фронту " Сергія Пашинського може бути його помстою політику за активну участь у Майдані. Про це заявила заступник керівника фракції "Народний фронт" Вікторія Сюмар в інтерв’ю журналістам за результатами засідання фракції.

"Ми виступаємо за те, щоб всі докази в цій справі були максимально публічно оприлюднені, щоб ми могли побачити відео, щоб люди могли незалежним поглядом побачити, як все відбувалося", - заявила вона.

Разом з тим, за словами Сюмар, наразі "багато питань викликає той факт, що адвокатом потерпілого (В’ячеслава Хімікуса, – Ред.) виступає Андрій Портнов – колишній заступник голови Адміністрації президента часів Віктора Януковича, який причетний до багатьох історій, пов’язаних з переслідуванням майданівців".

"Очевидно, що це якась, можливо, його помста за Майдан, бо він надто активно включився в цю історію і, напевно, хоче якісь політичні результати з неї отримати. Ми за те, щоб ця справа була розслідувана у відповідності до закону максимально прозоро із максимальним представленням громадськості всіх доказів, які на сьогодні є у слідства", - наголосила заступник керівника фракції "Народний фронт".