ua en ru

Збитки, спричинені фінансовими махінаціями керівництва ТОВ "Кінгс Кепітал", складають понад 100 млн грн, - МВС

Збитки, спричинені фінансовими махінаціями керівництва ТОВ "Кінгс Кепітал", складають понад 100 млн грн, повідомляє прес-служба МВС України.
У Головному слідчому управлінні МВС України розслідується кримінальна справа стосовно службових осіб групи компаній "Кінгз Кепітал" та інших за фактами шахрайського заволодіння коштами громадян, в особливо великих розмірах.
Встановлено, що протягом 2006-2008 рр. службові особи указаних компаній, під виглядом високо прибуткової інвестиційної діяльності, обіцяючи надприбутки, залучали вклади громадян України, у результаті чого останні були ошукані та залишились і без вкладів, і без обіцяних відсотків (прибутків).
На сьогодні органами досудового слідства встановлено загальні збитки, спричинені фінансовими махінаціями керівниками ТОВ "Кінгз Кепітал" та пов'язаними з ним суб'єктами підприємницької діяльності, які складають понад 100 млн. грн. Унаслідок злочинних дій ошукано понад 3 тис. громадян, що проживають практично в усіх регіонах України, яких у цій справі визнано потерпілими.
До кримінальної відповідальності притягаються 6 осіб, серед яких службові особи даних підприємств та пастор Церкви "Посольство Боже" Аделаджа Сунканмі Сандей, яким пред'явлено відповідні обвинувачення та обрано запобіжні заходи. На їх майно, цінності та вклади, з метою забезпечення заявлених цивільних позовів, накладено арешт.
На даний час досудове слідство триває, за результатами якого буде прийняте рішення, передбачене чинним законодавством, у тому числі буде вирішено питання щодо притягнення осіб до кримінальної відповідальності за ст. 255 КК України (створення злочинної організації).