ua en ru

Збитки "Укрзалізниці" від перевезення пасажирів у І кварталі склали 2,4 млрд грн

Збитки "Укрзалізниці" від перевезення пасажирів у І кварталі склали 2,4 млрд грн Фото: "Укрзалізниця"

"Укрзалізниця" отримує компенсацію за перевезення пільговиків

Збитки Державної адміністрації залізничного транспорту України ("Укрзалізниці") від пасажирських перевезень у І кварталі 2015 р. склали 2,4 млрд грн. Про це йдеться в повідомленні прес-служби "Укрзалізниці".

"За січень-березень 2015 року збитки Укрзалізниці від пасажирських перевезень у дальньому і приміському повідомленнях склали 2,4 млрд грн. За аналогічний період минулого року збитки від здійснення цих перевезень становили 2,2 млн грн", - йдеться в повідомленні.

Зокрема, у поточному році доходи від пасажирських перевезень склали 935,3 млн грн, при цьому витрати на організацію пасажирських перевезень склали понад 3,3 млрд грн. Збитки від перевезень пасажирів у дальньому сполученні становлять 1,4 млрд грн, у приміському сполученні - 966,9 млн грн.

Крім цього, повідомляється, що "Укрзалізниця" і надалі недоотримує кошти за перевезення громадян пільгових категорій.

"У І кварталі 2015 року залізницями перевезено пільгових категорій громадян на суму 145,1 млн грн, а компенсації отримано лише 13,1 млн грн, або 9%. Отже, заборгованість за пільгові перевезення становить 132 млн грн", - повідомляє "Укрзалізниця".

За відповідний період минулого року було перевезено пільговиків на суму 137,7 млн грн, а компенсовані 15,9 млн грн, або 11,5%. Таким чином, заборгованість за пільгові перевезення становить 121,8 млн грн.

Нагадаємо, збитки "Укрзалізниці" від перевезень пасажирів у січні досягли 730 млн грн.