ua en ru

Збитки ПАТ "Миколаївгаз" за 2016 рік сягнули 120 млн грн

Збитки ПАТ "Миколаївгаз" за 2016 рік сягнули 120 млн грн Фото: газ

Впродовж минулого року виник брак обігових коштів

ПАТ "Миколаївгаз" провело чергові загальні збори акціонерів, на яких були присутні акціонери, що володіють 89,66 голосуючих акцій. Під час засідання були затверджені річний звіт та баланс компанії за минулий 2016 рік, а також основні напрямки подальшої роботи. Про це повідомляє прес-служба компанії.

За результатами 2016 року ПАТ "Миколаївгаз" отримало збитки в загальному розмірі 120 млн. грн. Оскільки частину надходжень компанія отримувала у вигляді пільг та субсидій, впродовж минулого року виник брак обігових коштів. Адже майже 29% виручки ПАТ "Миколаївгаз" становили не реальні кошти, а бюджетні взаємозаліки, які закривалися паперовими протоколами.

Окрім того, на економічному стані підприємства також негативно позначилося зменшення обсягів споживання природного газу промисловими споживачами та госпроразрахунковими підприємствами. Порівняно із 2015 роком вони впали на 13,2%. В той час, як побутові споживачі, порівняно із попереднім роком, скоротили споживання на 0,6%.

Не зважаючи на зменшення обсягів газу на Миколаївщині зросла кількість споживачів та розширилася мережа розподільних газопроводів. Так, у 2016 році природним газом додатково газифіковано понад 2,3 тис. помешкань. Таким чином, на кінець року загальна кількість газифікованих помешкань в області досягла більше як 340 тис. одиниць.

"Пріоритетними напрямками роботи компанії завжди є безпечна, безаварійна та безперебійна доставка газу споживачам Миколаївської області. Тому особлива увага приділяється своєчасним капітальним та поточним ремонтам газопроводів та спорудам на них, захисту підземних мереж від електрохімічної корозії. Незважаючи на фінансові труднощі, які особливо гостро відчуло товариство в літку 2016 році, ПАТ "Миколаївгаз" інвестувало у газотранспортну мережу Миколаївської області понад 41,6 млн. грн.", - наголосив Голова Правління ПАТ "Миколаївгаз" Денис Крячко.

Окрім того, в 2016 році силами служб підприємства було проведено технічне обслуговування понад 420 тис газових приладів у 199 споживачів. Відремонтовано майже 6 тис. одиниць газового обладнання. Під час огляду, фахівці виявили 1,4 тис. випадків несанкціонованого втручання до систему газопостачання та усунули 14 тис. витоків газу.

На виконання програми оснащення житлового фонду побутовими лічильниками газу за рахунок коштів цільової надбавки у тарифі розподілу газу встановлено 6,5 тис. лічильників. На цей час 84% побутових споживачів уже забезпечено такими приладами. Для достовірного обліку газу, впродовж 2016 року компанія провела повірку понад 22 тис. одиниць побутових лічильників, при цьому виявлено та підтверджено 203 втручання в їх роботу.

Розглянувши результати фінансової діяльності підприємства за 2016 рік, акціонери затвердили річний звіт і баланс, звіти Правління, Наглядової ради, Ревізійної комісії товариства і напрямки розвитку компанії на 2017 рік. У поточному році ПАТ "Миколаївгаз" зосередить роботу на виконанні інвестиційної програми, оптимізації та модернізації газорозподільної системи, забезпечені своєчасного виконання регламентних робіт із встановлення вузлів обліку газу.