ua en ru

Збитки ПАТ "Чернівцігаз" за 2016 рік склали 29 млн гривень

Збитки ПАТ "Чернівцігаз" за 2016 рік склали 29 млн гривень Збитки ПАТ "Чернівцігаз" за 2016 рік склали 29 млн гривень

30 березня в ПАТ "Чернівцігаз" пройшли чергові загальні збори акціонерів

За підсумками фінансової діяльності у 2016 році, чисті збитки компанії "Чернівцігаз" склали 29 млн гривень. Про це стало відомо 30 березня в ході чергових загальних зборів акціонерів ПАТ "Чернівцігаз", повідомляє прес-служба компанії.

Розглянувши основні показники роботи підприємства за минулий рік, акціонери затвердили річний звіт і баланс, звіти правління, наглядової ради, ревізійної комісії товариства на напрямки розвитку компанії на 2017 рік.

Так, про підсумки компанії за 2016 рік присутнім повідомив голова правління ПАТ "Чернівцігаз" Віктор Горда. В звіті керівника компанії, зокрема, говориться, що за 12 місяців 2016 року ПАТ "Чернівцігаз" здійснило розподіл природного газу споживачам Чернівецької області в обсязі 349,8 млн кубічних метрів.

Протягом минулого року прийнято на обслуговування 3,688 км новозбудованих газопроводів, а також 7,186 км новозбудованих газопроводів-вводів, газифіковано 1 575 об’єктів та встановлено 2703 індивідуальних лічильники газу та 116 загальнобудинкових.

Технічні служби ПАТ "Чернівцігаз" виконали всі затверджені плани оглядів, обслуговування та ремонту газопроводів і споруд на них, в тому числі - планове технічне обслуговування газових приладів, обладнання та запірної арматури в житлових будинках у 171 593 побутових споживачів газу та в 15 502 абонентів інших категорій.

У 2016 році компанія інвестувала 15 мільйонів 626 тисяч гривень в модернізацію газових мереж Чернівецької області.

"Загальна економічна скрута та падіння платоспроможності населення є негативним явищем для будь-якої з галузей економіки. Тому ПАТ "Чернівцігаз", як і всі інші підприємства галузі, вже третій рік поспіль несе чималі збитки від провадження господарської діяльності. Крім того, зараз наша галузь перебуває в процесі суттєвого реформування, що потребує від нас великих зусиль та швидкої адаптації до нових правил гри. Однак головне те, що за підсумками минулого, надзвичайно складного року, ми справились з покладеними на нас зобов’язаннями по забезпеченню безперебійного функціонування газорозподільної системи краю, виконали Інвестпрограму та сплатили всі необхідні відрахування до державного бюджету України", - повідомив Голова Правління ПАТ "Чернівцігаз" Віктор Горда.