ua en ru

Збитки від махінацій в "Укрзалізниці" складають сотні мільйонів гривень, - ГПУ

Збитки від махінацій в "Укрзалізниці" складають сотні мільйонів гривень, - ГПУ Фото: Генеральна прокуратура (РБК-Україна)

Через махінації існує постійна загроза життю і здоров’ю людей

Збитки від махінацій в ПАТ "Укрзалізниця" складають сотні мільйонів гривень. Про це повідомляє прес-служба Генеральної прокуратури України.

"У кримінальному провадженні досліджуються факти розтрати грошових коштів філіями ПАТ "Укрзалізниця" на рахунки фіктивних підприємств під приводом здійснення ремонтних робіт рухомого складу залізниці, без виконання таких робіт. У зв’язку з цим набуло системного характеру явище виходу з ладу тягового рухомого складу та настання інших надзвичайних ситуацій. У зв’язку із вчиненням таких дій збитки становлять сотні мільйонів гривень, а найголовніше це постійна загроза життю і здоров’ю людей", - наголосили у відомстві.

Нагадаємо, Генеральна прокуратура України (ГПУ) сьогодні проводила обшук у будівлі ПАТ "Урзалізниця" в Києві за адресою Тверська, 5.

Крім того, начальник відділу процесуального керівництва ГПУ Олександр Цилюрик повідомив, що обшуки проводяться у рамках розслідування виробництва про розкрадання великої суми грошових коштів "Укрзалізниці".