ua en ru

УБОЗ в Київській обл. припинив діяльність організованої злочинної групи, до складу якої входив депутат райради

Працівники Управління по боротьбі з організованою злочинністю ГУМВС України в Київській області припинили діяльність організованої злочинної групи, до складу якої входив депутат районної ради, повідомляє прес-служба ГУБОЗ МВС України.

Зазначається, що угрупування вимагало від приватного підприємця, який надавав послуги по користуванню всесвітньою мережею Інтернет в комп'ютерних клубах, щомісячну плату розміром 6 тис. грн за надання можливості безперешкодно займатися підприємницькою діяльністю.

За півроку злочинна група отримали від підприємця 27 тис. грн.

"Встановлено, що організатор угрупування у свої 27 років був успішним бізнесменом та депутатом районної ради. Він залучив до складу угрупування довірених осіб - свого молодшого брата та ще одного чоловіка", - йдеться в повідомленні ГУБОЗ МВС України.

Відносно зловмисників порушено кримінальну справу за ознаками складу злочину, передбаченого ч. 4 ст. 189 (вимагання у складі організованої групи) Кримінального кодексу України. Матеріали направлено до суду.

Наразі членам організованої злочинної групи загрожує позбавлення волі на строк від семи до дванадцяти років з конфіскацією майна.

Нагадаємо, раніше працівники УБОЗ в Закарпатській обл. викрили декана одного з навчальних закладів у хабарництві.