ua en ru

Вбивцю українського боксера затримали в Росії

Вбивцю українського боксера затримали в Росії

Вже передані документи, щоб почалася процедура екстрадиції затриманого

Підозрюваного у вбивстві відомого українського боксера Сергія Лащенко затримали в Російській Федерації силами Інтерполу. Зараз вже передані документи, щоб почалася процедура екстрадиції затриманого, повідомив заступник начальника робочого апарату Укрбюро Інтерполу Євген Паніотов, повідомляє Одеський кризовий медіацентр.

"Його затримали в Петербурзі. Ми їм надали на їх запит інформацію, що підтверджує, що правоохоронні органи України цю людину розшукують, та копії необхідних документів. Також ми проінформували Генеральну прокуратуру та ініціаторів розшуку, щоб вони готували документи, необхідні для подальшої екстрадиції в Україну" , - розповів Паніотов.

Повідомляється, що затриманий 24-річний азербайджанець Бабек Дамір-огли Гасанов, який, за повідомленнями російських ЗМІ, після арешту просив політичного притулку в РФ, але суд йому відмовив.

Як наголошується, за діючими нормами, протягом 40 днів Генпрокуратура повинна направити необхідні документи в Російську Федерацію. Після розгляду російською стороною відбувається процедура екстрадиції. Але в які терміни вкладеться російські правоохоронці, невідомо.

"Може бути швидко, може бути довше. Не можна ці терміни спрогнозувати. Згідно з правилами, при процедурі екстрадиції особа передається органами в те місце, де проходить досудове розслідування, тобто до Одеси", - підкреслив Паніотов.

Нагадаємо, що вбивство сталося вночі 8 квітня 2015 р.