ua en ru

Вбивство Захарченка не вплине на ситуацію на Сході України, - Волкер

Вбивство Захарченка не вплине на ситуацію на Сході України, - Волкер Фото: Курт Волкер (flickr.com/usembassykyiv)

Він наголосив, що наразі потрібно домагатись дезокупації захоплених територій Донбасу

Вбивство ватажка "ДНР" Олександра Захарченко не вплине на ситуацію на Донбасі. Про це повідомив спецпредставник державного департаменту США з питань ситуації в Україні Курт Волкер, відповідаючи на запитання президента Леоніда Кучми на конференції YES, передає кореспондент РБК-Україна.

"Незважаючи на вбивство, немає ніякої фундаментальної зміни ситуації (не відбулось, - ред.). Це є свідчення, наскільки жорстокою є ситуація, наскільки важливим є досягнення миру", - заявив Волкер.

Він наголосив, що наразі потрібно домагатись дезокупації захоплених територій Донбасу.

"Україна має дуже великий успіх, знайшла свою самоідентифікацію, стала динамічною європейською країною. Україна зробила свій внесок за мінськими угодами. Вона підготувала і ЗУ "Про місцеві вибори", і "Про амністію". Інша проблема в тому, що цього не можна реалізувати на окупованих територіях. Одже нам треба домагатись їх дезокупації. Також важливо, щоб Україна подивилась закон "Про особливий статус Донбасу" для того, щоб не дати Росії скористатись цими заходами на адресу України", - додав спецпредставник США.

Нагадаємо, у Міністерстві закордонних справ Франції заявили, що вбивство ватажка самопроголошеної "Донецької народної республіки" ("ДНР") Олександра Захарченка не повинно ставити під сумнів зобов'язання сторін по мінським угодам.

Раніше глава МЗС Росії Сергій Лавров заявив, що після загибелі Захарченка зустріч лідерів "нормандського формату" найближчим часом не можлива.