ua en ru

Вбивство Вороненкова: макет пістолета був придбаний у фігуранта справи про "бункері зброї"

Вбивство Вороненкова: макет пістолета був придбаний у фігуранта справи про "бункері зброї" Фото: Денис Вороненков (УНІАН)

У прокуратурі заявили, що ці факти є беззаперечними

Макет пістолета, з якого вбили колишнього депутата Державної думи Росії Дениса Вороненкова був придбаний у фігуранта справи про "бункері зброї". Про це на своїй сторінці у Facebook написала речник прокуратури Києва Надія Максимець.

Максимець зазначила, що ніхто не стверджував, що відомий за гучною справою з "бункером зброї" (мова йде про арсенал зброї, який виявили під Києвом у листопаді 2016 року, - ред.) Геннадій Конєв продав кілерам бойову зброю, разом з тим, було встановлено, що у нього вбивці придбали макети зброї.

"Матеріали досудового розслідування підтверджують, що наган, який Левенець сховав у камері схову на столичному вокзалі, а також пістолет ТТ, з якого було вбито Дениса Вороненкова, перед тим, як опинитися в руках злочинців були придбані невідомими особами як макети саме у цього продавця. Ці факти є беззаперечними. Як і те, що за результатами експертиз у провадженні щодо бункеру пану Конєву інкримінується ст. 263 КК України", - написала вона.

Нагадаємо, раніше генеральний прокурор України Юрій Луценко заявив, що встановлені всі учасники вбивства та організації вбивства Дениса Вороненкова.

"Вдалося встановити всіх учасників злочинної групи, учасників і виконавців вбивства Дениса Вороненкова. Денис Вороненков був надзвичайно цінним свідком. Вбивство скоїв громадянин України Паршов із іншими особами. Двоє підозрюваних знаходяться у розшуку. Його вбили за свідчення щодо присутності російських військ в Україні, а також за інформацію щодо втечі Віктора Януковича. Фактичним замовником вбивства підтверджено став підконтрольний ФСБ громадянин РФ 1958 року народження, раніше судимий за зґвалтування. Він мав особистий мотив вбивства - дружина Вороненкова була його дружиною", - розповів Луценко.