ua en ru

Вбивство Шеремета: біля будинку жертви напередодні злочину ідентифікували співробітника СБУ

Вбивство Шеремета: біля будинку жертви напередодні злочину ідентифікували співробітника СБУ Фото: Павло Шеремет

Колишній або діючий співробітник СБУ був біля будинку Шеремета напередодні вбивства

На відео з камер спостережень в ніч перед вбивством журналіста Павла Шеремета ідентифікований колишній або діючий працівник Служби безпеки України, передає "Громадське" з посиланням на розслідування журналістів OCCRP і Слідства.Інфо.

За даними журналістського розслідування, напередодні вбивства Шеремета біля його будинку знаходився колишній або діючий співробітник СБУ Ігор Устименко, який працював у відомстві, принаймні до 2014 року. Повідомляється, що він відмовився від коментарів з приводу своїх зв'язків з СБУ, як і сама служба.

Також повідомляється, що Устименко знаходився біля будинку Шеремета кілька годин тієї ночі, коли під його машину заклали вибухівку. Автомобіль, на якому приїхав Устименко, зафіксували кілька камер спостереження. Сам транспортний засіб зареєстрований на іншу особу, Наталю Зарецьку.\

Нагадаємо, раніше повідомлялося, що Нацполіція залучила до розслідування вбивства Шеремета правоохоронців з 14 країн.

Шеремет загинув вранці 20 липня 2016 року в результаті вибуху автомобіля. Вибух стався о 7:45 на розі вулиці Богдана Хмельницького та Івана Франка, коли Шеремет виїхав з дому по дорозі на радіоефір. За попередніми даними, вибуховий пристрій було закладено під днищем автомобіля.