ua en ru

Вбивство іноземця в Києві: поліція затримала підозрюваного

Вбивство іноземця в Києві: поліція затримала підозрюваного Фото: поліція (РБК-Україна)

Підозрюваний у вбивстві іноземця в Києві спілкується зі слідчими

Співробітники правоохоронних органів затримали підозрюваного у скоєнні вбивства в Києві в ніч на 24 серпня 2017 року. Про це повідомляє прес-служба Національної поліції міста Києва.

"Завдяки проведеним оперативним заходам правоохоронці через кілька годин доставили зловмисника до управління поліції. Зараз він спілкується зі слідчими", - йдеться в повідомленні.

За словами начальника Головного управління Нацполіції Києва Андрія Крищенко, повідомлення про стрілянину в Печерському районі правоохоронці отримали близько опівночі, на місці інциденту виявили труп чоловіка з численними вогнепальними пораненнями.

Так, було відразу відпрацьовано місце події, встановлено свідків та відео з камер спостереження, що дозволило встановити автомобіль, на якому зникли злочинці. Вже за кілька годин був знайдений автомобіль, в якому затримали чоловіка.

"При огляді автомобіля виявили плями крові, гільзи та пошкодження від куль. В даний час чоловік затриманий, з ним працюють слідчі. Його затримали за статтею 208 Кримінального процесуального кодексу України. Слідчі дії тривають", - заявив Крищенко.

Зазначається, що слідчі почали 2 кримінальних виробництва: за фактом умисного вбивства - ст. 115 та за фактом заволодіння транспортним засобом (зловмисник втік на автомобілі потерпілого) - ст. 289 Кримінального кодексу України. Чоловікові загрожує до 15 років позбавлення волі.

Нагадаємо, раніше повідомлялося, що в Києві у зв'язку з нічним вбивством співробітники правоохоронних органів проводять операцію "перехоплення", поліція встановила особу жертви.