ua en ru

Вбивство Гандзюк: у Херсоні петардами закидали управління поліції

Вбивство Гандзюк: у Херсоні петардами закидали управління поліції Фото: акція в Херсоні (РБК-Україна)

Активісти запалили фаєри і димові шашки і закидали відділку поліції петардами

У Херсоні під головним управлінням поліції проходить акція у річницю нападу на громадську активістку Катерину Гандзюк. Про це повідомляє кореспондент РБК-Україна.

Під будівлею поліції зібралися близько 30 осіб. Це учасники ініціативи "Хто замовив Катю Гандзюк". Вони вимагають розслідування вбивства активістки.

Опубліковано «Телеканал "Скіфія"».Херсон Середа, 31 липня 2019 р.

Активісти запалили фаєри і димові шашки і закидали відділку поліції петардами. Крім того, учасники акції повісили на будинок поліції табличку "вулиця Катерини Гандзюк, 4".

Вбивство Гандзюк: у Херсоні петардами закидали управління поліції

Як відомо, 22 лютого цього року Херсонська міська рада прийняла рішення про перейменування вулиці Лютеранської в Херсоні на честь Катерини Гандзюк. Проте 10 травня суд скасував це рішення.

Нагадаємо, раніше Генеральна прокуратура України зупинила досудове розслідування проти підозрюваних в організації вбивства громадської активістки Катерини Гандзюк - Владислава Мангера і Олексія Левіна.

Покровський районний суд Дніпропетровської області 6 червня виніс вироки у справі вбивства Гандзюк. Суд засудив Сергія Торбина до шести років і шести місяців в'язниці, Микиті Грабчуку суд дав шість років тюрми, Володимиру Васяновичу і В'ячеславу Вишневському - чотири роки, Віктору Горбунову - три роки. Крім того, суд зарахував фігурантам вже невідбутий строк.