ua en ru

Вбивство Бузини розкрито: подробиці розслідування

Вбивство Бузини розкрито: подробиці розслідування Фото: Олесь Бузина

Затримані підозрювані у вбивстві журналіста Олеся Бузини

Вранці 18 червня прокуратура Києва відзвітувала про спільне з міліцією затримання підозрюваних у вбивстві журналіста Олеся Бузини. Пізніше глава МВС Арсен Аваков заявив про те, що вбивство Бузини розкрито.

Спочатку з'явилася інформація про затримання двох підозрюваних у вбивстві Бузини. "Обидва - жителі Києва, 25-ти та 26-ти років. Затриманим готується повідомлення про підозру за ч. 2 ст. 115 КК України (умисне вбивство), а також вирішується питання про обрання їм запобіжного заходу у вигляді утримання під вартою. Процесуальне керівництво у кримінальному провадженні здійснює прокуратура Києва", - повідомили в прокуратурі.

У свою чергу, Арсен Аваков розкрив імена затриманих. Ними виявилися мешканці Києва. "Двоє киян: Медведько Андрій Олександрович, 27.09.1989 р., Поліщук Денис Валерійович, 14.06.1990 р.", - написав Аваков у своєму Facebook.

УБИЙСТВО О. БУЗИНЫ РАСКРЫТО.16 апреля около часа дня двое преступников расстреляли бывшего шеф-редактора газеты "Сегод...

Posted by Арсен Аваков on 18 Июнь 2015 г.

Пізніше глава МВС повідомив про те, що затриманий третій підозрюваний у вбивстві Бузини. "У справі щодо вбивства О. Бузини тільки що затримали третього підозрюваного в причетності до організації вбивства", - написав Він у Twitter.

Він також розкрив подробиці організації вбивства. "Вбивці не були одні. Це була група осіб. Двоє безпосередньо виконавці, а всього в групі кілька людей", - підкреслив Аваков. При цьому він зазначив, що один з підозрюваних у вбивстві Бузини служив у спеціальній роті Міністерства внутрішніх справ "Гарпун", не уточнивши, про кого саме йде мова.

За словами глави МВС, міліція має в своєму розпорядженні прямими доказами причетності затриманих осіб до сьогодні вбивства Олеся Бузини.
"Коли я кажу прямі докази - це у тому числі експертизи ДНК з кинутої злочинцями одягу з місця злочину, експертизи слідів в автомобілі, прямі впізнання свідків, матеріали негласного спостереження, яке вели оперативники карного розшуку МВС щодо підозрюваних у злочині", - уточнив міністр. Він підкреслив, що правоохоронці встановили, коли, де і в кого затримані придбали автомобіль, на якому стежили за Бузиною і втекли з місця вбивства.

Зазначимо, що незважаючи на заяви Арсена Авакова про розкриття вбивства Бузини, мотиви підозрюваних поки не називаються. При цьому в соцмережах вже звучать заяви про те, що один із затриманих нібито є громадським активістом, який боровся з корупцією в Міністерстві внутрішніх справ. Пізніше ці дані підтвердив народний депутат від "Батьківщини" Ігор Луценко у своєму Facebook. "Сьогодні повинен був зустрічатися з Андрієм Медведько, бійцем Київ-2, моїм давнім побратимом по боротьбі за Київ. Він нещодавно звільнився з добровольчого батальйону з-за тотальної корупції і саботажу в міліції. Збирався сьогодні в два надати мені якісь документи щодо злочинів керівництва МВС. Кілька годин тому було затримано. Звинувачують... у вбивстві Бузини. Реванш", - написав Луценко. Проте пізніше цей запис зник зі стрічки Луценка на Facebook. У той же час в МВС цю інформацію поки не коментують.

Вбивство Бузини розкрито: подробиці розслідування

Фото: місце вбивства Бузини

Нагадаємо, журналіст, колишній шеф-редактор видання "Сегодня" Олесь Бузина був убитий 16 квітня 2015 р. в Києві. Як розповіла керівник прес-служби ГУ МВС України в Києві Юлія Мусташ, свідки події повідомили, що в 13:20 двоє невідомих в масках застрелили з пістолета Макарова Бузину біля його будинку, після чого втекли на автомобілі марки Ford. В той же день ввечері міліція знайшла автомобіль, на якому імовірно пересувалися вбивці Бузини. "Працівники Шевченківського РУ знайшли згаданий "Форд" на території свого району, на вулиці Ежена Потьє. На момент знаходження всередині салону нікого не було. Розслідування резонансного вбивства триває", - повідомили в міліції.