ua en ru

Військовий РФ, який вбив вірменську сім'ю в Гюмрі, визнав себе винним

Військовий РФ, який вбив вірменську сім'ю в Гюмрі, визнав себе винним Фото: Валерій Пермяков

Колишній російський військовослужбовець обвинувачується у вбивстві всіх семи членів сім'ї Аветисян

В час п'ятничного судового засідання у справі про вбивство родини Аветисян, що проходить на території російської військової бази в Гюмрі (Вірменія), підсудний Валерій Пермяков визнав себе винним за всіма пунктами звинувачення, передає "Радіо свобода".

Згідно з матеріалами справи, колишній російський військовослужбовець обвинувачується у вбивстві всіх семи членів сім'ї Аветисян, в тому числі дворічної дівчинки і піврічного хлопчика, здійсненого в Гюмрі 12 січня 2015 року, яке супроводжувалося розбійним нападом, незаконним вторгненням у житло з використанням зброї, крадіжкою майна. Пермяков також звинувачується в спробі незаконного перетину державного кордону Вірменії.

У справі зазначається, що Пермяков самовільно залишив службу в караулі, зі зброєю пішов у місто, де в одному з будинків пострілами з автомата убив шістьох членів сім'ї Аветисян і багнетом поранив шестимісячну дитину, яка пізніше померла у лікарні.

Пермяков був затриманий в день злочину: при спробі переходу на територію Туреччини його зупинили російські прикордонники, які охороняють кордон Вірменії. Згідно з його свідченнями, даними під час попереднього слідства, він мав намір через Туреччину тікати в Росію, тому що скучив по своїй сім'ї.

Нагадаємо, Пермяков був військовослужбовцем 102-ї російської військової бази РФ у Вірменії.