ua en ru

Uber планує згорнути лізинг автомобілів в США через збитки

Uber планує згорнути лізинг автомобілів в США через збитки Фото: Uber (flickrElliott Brown)

Компанія понесла збитки за кожне авто у 18 разів більше, ніж передбачалося

Американська міжнародна компанія Uber Technologies Inc. планує згорнути лізинг автомобілів в Сполучених Штатах Америки (США) зчерез збитки. Про це повідомляє The Wall Street Journal, посилаючись на власні джерела, знайомі з ситуацією.

"Uber може закрити або продати свій лізинговий бізнес у США Xchange Leasing через великі збитки, понесені компанією", - йдеться в повідомленні.

Згідно з інформацією видання, компанія зазнала збитків за кожний автомобіль у 18 разів більше, ніж передбачалося. Xchange, розпочатий 2 роки тому, щоб залучити водіїв, чий кредит завадив їм роздобути власні автомобілі, оцінював втрати в 500 доларів за автомобіль в середньому. Однак, насправді компанія втратила близько 9 тис. доларів за авто.

Наголошується, що відмова від програми Xchange Leasing торкнеться близько 3% робочих місць компанії - до 500 співробітників Uber. Ймовірно, частина з них буде переведена в інші підрозділи Uber.

Нагадаємо, раніше повідомлялося, що засновник Uber. Тревіс Каланик покинув пост глави компанії, виконуючи вимогу акціонерів. Так, він пішов з поста глави Uber Technologies Inc., яку він допоміг заснувати в 2009 році під тиском великих інвесторів компанії.