ua en ru

В України по зерновому контракту з Китаєм проходить лише арбітраж, - ДПЗКУ

В України по зерновому контракту з Китаєм ось вже рік як проходить арбітраж. Про це заявив в. о. голови правління, перший заступник голови правління Державної продовольчої зернової корпорації України (ПАТ "ДПЗКУ") Валерій Томіленко, передає кореспондент РБК-Україна.

"Ми - діюча структура, яка виконує державний контракт з Китаєм, підписаний на найвищому рівні. У нас контракт підписаний 15 років з компаній ССЕС, ми вже на третьому році виконання контракту. З усією відповідальністю заявляю, що судових тяжб з компанією ССЕС на даний момент немає. Крім єдиного арбітражу, якому вже рік. Арбітраж відрізняється від суду тим, що сторони просто з того чи іншого пункту самого контракту у цьому порядку уточнюють це положення контракту. Це нормальна практика, такі арбітражі нормальна практика. Думаю, що це питання закриється вже навесні", - заявив він.

"Цей арбітраж на певну суму, але суму я не можу назвати, враховуючи наявність конфіденційної складовою контракту... На цей календарний рік заплановано відвантаження кілька мільйонів тонн зернових", - додав Томіленко.

Нагадаємо, в грудні 2014 р. ПАТ "Державна продовольчо-зернова корпорація України" заявило про відхилення від графіка поставок зернових до Китаю.

У жовтні 2014 р. Служба безпеки України затримала керівництво ДПЗКУ за підозрою у фінансових махінаціях.