ua en ru

У ЦВК є два дні на врегулювання питання голосування на виборах військових у зоні АТО, - Петренко

У ЦВК є два дні на врегулювання питання голосування на виборах військових у зоні АТО, - Петренко
Міністр юстиції Павло Петренко сподівається, що Центральна виборча комісія (ЦВК) за два дні прийме рішення, яке дозволить військовослужбовцям, які беруть участь в антитерористичній операції, проголосувати на позачергових виборах у Верховну Раду України.

Міністр юстиції Павло Петренко сподівається, що Центральна виборча комісія (ЦВК) за два дні прийме рішення, яке дозволить військовослужбовцям, які беруть участь в антитерористичній операції, проголосувати на позачергових виборах у Верховну Раду України. Про це Петренко заявив журналістам, передає кореспондент РБК-Україна.

"Я сподіваюся, що ЦВК за ці два дні врегулює це питання... Я сподіваюся, ЦВК як колегіальний орган все-таки знайде в собі юридичну та політичну волю для того, щоб це питання врегулювати" ,- заявив Петренко.

За його словами, ЦВК повинна внести зміни в порядок, які будуть передбачати можливість внесення в уточнені списки виборців-військовослужбовців, які беруть участь в антитерористичній операції.

Нагадаємо, 20 жовтня Верховна Рада відмовилася включати до порядку денного законопроекти про забезпечення голосування на виборах учасників АТО. При цьому спікер Ради Олександр Турчинов планував попросити ЦВК врегулювати дане питання.