ua en ru

У Путіна заперечують офіційне визнання "Новоросії"

Вживання в заголовку звернення Президента Росії Володимира Путіна слова "Новоросія" не означає визнання цього утворення, воно просто відповідає історичній мовній традиції.

Вживання в заголовку звернення Президента Росії Володимира Путіна слова "Новоросія" не означає визнання цього утворення, воно просто відповідає історичній мовній традиції. Про це в інтерв'ю "Ехо Москви" розповів прес-секретар Президента Дмитро Пєсков.

Відповідаючи на питання журналіста, чи слід розуміти вживання терміна "Новоросія" як визнання цього "новоутворення", прес-секретар відповів негативно.

"Ні, це територія - вона історично так називається. Це історична назва цієї території. Якщо ви подивіться з історії, протягом кількох сотень років її називали Новоросією. Тому це абсолютна, скажімо так, російське назва ось цієї території", - зазначив Пєсков.

На запитання кореспондента, чи є в цьому назві політична підоснова, прес-секретар відповів: "Це те, як в Росії називають і називали історично ці території, ці землі".

Нагадаємо, сьогодні Путін звернувся до бойовиків Донбасу. Він закликав відкрити гуманітарний коридор для українських військовослужбовців, які опинилися в оточенні.